Kinderveiligheid in en rondom huis

Rond het eerste levensjaar beginnen kinderen het huis op eigen houtje te ontdekken. Vaak denken ouders pas aan kinderveiligheid wanneer ze hun kindje op de derde trap zien zitten en schrikken zich dan rot. Meestal springen ze meteen achter internet om informatie te vinden over kinderveiligheid. Draaistopcontacten, traphekjes, kastdeurhaakjes, noem maar op. Er zijn veel verschillende producten op de markt en de een beter dan de ander. Al deze stress rondom kinderveiligheid halen de Babyproofers® bij je weg. Met kennis van zaken en met de beste babyproducten in het assortiment, komen de Babyproofers® bij je langs om een goed advies te geven. Je huis is direct Babyproof. Kinderveiligheid door specialisten zodat je zelf tijd hebt voor leuke dingen!

Hoe zie ik of mijn huis kindveilig is?
Om door de ogen van je kind te kijken, weet je wat hij allemaal op zijn pad tegen komt. Ga daarom op je knieen door het huis en zet gevaarlijke voorwerpen weg, zodat je kindje er niet bij kan. Ook scherpe punten of hoeken zijn verstandig om af te schermen.
Download de baby proofing checklist.pdf.

Hoe maak ik mijn huis babyproof?
Zet gevaarlijke dingen hoog of achter kinderslotjes. Scherpen voorwerpen moeten bedenkt zijn, met bijvoorbeeld tafelhoekjes. Bedek grote gaten waar kinderen doorheen kunnen. Bij de trapleuning of balustrade mogen de spijlenafstand niet groter zijn dan 65mm. Dit kun je testen met een cola blikje. Let op openstaande ramen. Deze moeten afgesloten of beveiligd worden. Dit is zo maar een kleine greep van waar je op moet letten. Voor vragen neem contact op met Babyproofers.

Hoe krijg ik mijn trap kindveilig, als er geen standaard traphekje op past?
De configure gate is een goed hek om in veel situatie te gebruiken. Dit is een systeem hek die in alle bochten kan staan. Het is even passen en meten met de deeltjes, want het is altijd moeilijk inschatten hoeveel deeltjes je nu daadwerkelijk nodig hebt.

Ik wil graag een traphekje maar ik wil geen gaten in mijn muur.
Als je niet wilt boren, is er een mogelijkheid om een klemhek te plaatsen. Maar een klemhek kan niet overal geplaatst worden. Een vereiste is dat het klemhek tussen 2 RECHTE stukken (muren) geplaatst moet worden. En dat hier veel druk opgezet kan worden, zodat hij zich goed vast kan klemmen.
Weet wel dat een klemhek misschien nog meer beschadigingen kan maken aan de muur omdat er in het hek meer beweging in zit.

Wanneer haal ik de traphekjes weg?
Ons advies is om het hek minimaal nog te laten hangen tot dat het kindje 4 jaar is. Zeker op de verdieping waar het kindje slaapt. Als hij namelijk in de nacht wakker wordt en de ouders gaat zoeken in het donker, kan hij niet zomaar naar bededen vallen. Controleer af en toe de schroeven in de muur. Kijk of die nog stevig bevestigd zijn.

Bestaat er een traphek die ik kan meenemen als we met ons kind op reis gaan?
De Gate to Go is een licht gewicht, opvouwbaar meeneem hek. Met dit klemhek kun je heel makkelijk openingen beveiligen in een hand om draai. Je hoeft niet te schroeven, waardoor je ook geen gaten in de muur achter laat. Bekijk de Gate to Go.

Waarom zou ik een traphek plaatsen? Ik let toch op!
Dat je oplettend bent is erg belangrijk, ook al staat er een traphek je moet je kindje niet uit het oog verliezen. Als je kindje begint met kruipen zijn ze razend snel. Voordat je het weet, is hij al aan de andere kant van de kamer of op de 4de tree van de trap! Probeer daarom voorzorg maatregelingen te treffen. Beter voorkomen, dan genezen.

Ik ga verhuizen, moet ik nu nieuwe traphekjes kopen?
Bekijk eerst de afmetingen en de bevestigingplaatsen van je trap in het nieuwe huis. Als je eigen hek past, kun je deze overplaatsen.

Op internet heb ik een aantal traphekjes gevonden, maar welke is nu de beste?
Voor elke trap is het anders. Wat voor de ene trap het beste hek is hoeft bij de andere niet zo te zijn. Belangrijk is dat het hek goed bevestigd is zoals vermeld in de desbetreffende gebruiksaanwijzing.

Is het verstandig om een gebruikt hek online te kopen?
Elk traphek dat nu in de winkel verkocht wordt, moeten aan de strenge Europese CEN veiligheidseisen voldoen. Je weet dan zeker dat het traphekje veilig is en er een jaar garantie op zit. Vroeger werden er harmonicahekken verkocht. Maar daar gebeurde veel ongelukken mee en dit hek mag ook niet meer verkocht worden. Het kindje kan hier namelijk makkelijk overheen klimmen en vast komen te zitten met zijn vingertjes. Let daarom goed op bij een gebruikt hek dat deze wel veilig is.

Ik heb een nieuw huis en vind het traphekje niet bij mijn interieur passen. Wat kan ik doen?
Een traphekje is puur voor de veiligheid. Er bestaan rolhekjes waar je niet de hele dag tegen aan hoeft te kijken omdat het zichzelf inrolt. Maar een rolhek kan niet op elke trap gemonteerd worden. Denk eraan: Veiligheid gaat boven alles!


Disclaimer & Algemene voorwaarden